Vi är tillbaka i Tjeckien med en bibelskola!

nov 29, 2023 | Europa

Med ett leende på läpparna tittade jag ut över en grupp på 30 unga människor, redo att ta emot bibelundervisning. De var så ivriga att lyssna till mig och gå djupare in i Guds Ord att jag nästan trodde att jag var någonstans i Asien. Men nej, detta var i hjärtat av Europa – i Tjeckien – ett av Europas mest sekulariserade länder.

Det finns en hunger efter Guds Ord i Europa! Vi tror på en ny våg av bibelskolor i Europa. Detta år har vi 9 Bibelskolor pågående samtidigt, vilket är mer än vi någonsin haft i Europa under våra 40 år av missionshistoria. Så, Gud håller på att göra någonting genom dessa skolor.

Bibelskolan i Tjeckien håller till i församlingens byggnad i Milovice. Staden ligger inte långt från Prag, landets huvudstad, och vi har även elever som kommer från andra delar av landet. Vi tror att denna skola kommer att växa och få en allt viktigare roll som ett nationellt Bibelcenter. ”Vi har väntat så länge på att kunna ha en bibelskola i vår församling!”, sa den huvudansvariga ledaren, Janette Oubrechtova. ”Det är av största vikt för vår tillväxt att alla församlingsmedlemmar har samma grund att stå på i sina liv, och det är så mycket lättare att predika, när man vet att åhörarna har den grundläggande kunskapen”, fortsatte hon.

Tidigare har församlingen sänt många personer för att studera i Uppsala, men alla kan inte flytta dit på grund av arbeten, familjesituationer osv. Nu har de möjlighet att komma och gå på bibelskolan i Milovice! Hälften av lärarna kommer från församlingen i Uppsala och den andra hälften från Tjeckien eller från Livets Ord-församlingar i närliggande länder.

”Jag är så tacksam för varenda uppenbarelse och all andlig vishet och kunskap jag fått ta emot genom denna undervisning. Och jag njuter av att få lära mig mer om saker som jag trodde jag visste. ”Vilken Ande-fylld fest detta är för mig!” utropade en av eleverna som tillfrågades om hur det varit hittills.