Missionsresa till Tjeckien

okt 27, 2023 | Europa

Sista helgen i september var vi ett glatt gäng från LOBC som åkte ut på missionsresa till Tjeckien för att betjäna Livets Ord-församlingen i Jihlava.

Resan kom att bestå av mycket evangelisation. Vi fick bland annat möjlighet att nå ut till människor på gatorna samt dela evangeliet med alla vi mötte. Fyra stycken gav sina liv till Jesus genom gatuevangelisation och vi fick även be och vittna för många.

En av killarna från vårt team såg en ung tonårsgrabb med kors runt halsen i en skateboardpark. Han gick fram till grabben och började dela sitt vittnesbörd samt berätta om Guds kärlek. Vår teammedlem frågade sedan ifall han ville ta emot Jesus där och då. Killen med halsbandet svarade “ja” och de bad sedan en frälsningsbön tillsammans i parken. Vår teammedlem upplevde en sådan övernaturlig glädje över det som precis hänt, en glädje som han aldrig tidigare känt. “På samma sätt blir det glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig – inte över nittionio rättfärdiga som ingen omvändelse behöver”.

Samma kväll var jag ute och evangeliserade tillsammans med en tjej från den lokala kyrkan i Tjeckien. Vi bad att Gud skulle överraska oss den kvällen och efter en stunds vandring genom gatorna såg vi en hemlös man. Vi började prata med honom – jag delade evangeliet på engelska och min tjeckiska vän översatte åt mig. Efter att ha lyssnat till allt jag delat med honom ville han ta emot Jesus som sin Herre. Där på plats fick vi be frälsningsbön tillsammans. Gud överraskade oss verkligen!

En annan tjej från vårt team träffade en ung kvinna på bussen. Även om hon kände sig trött så valde hon att inte begränsa Gud och började prata med henne, och det visade sig att de båda skulle åka med bussen en bra stund tillsammans. Tjejen från vårt team började så vittna om alla mirakler hon sett samt dela evangeliet. De bad sedan tillsammans och den unga kvinnan upplevde en sådan skön känsla i hela sig efteråt. De bytte därefter kontaktuppgifter och den unga kvinnan på bussen skrev till henne direkt efteråt.
Dagen efter träffades de så igen i parken. Det första den unga kvinnan sa var att bönen verkligen hade funkat för henne, hon kunde se flera bönesvar redan nu! Hon hittade även gemensamma vänner med våra kristna tjeckiska vänner och blev ansluten till kyrkan. Vi kunde se så tydligt hur Gud verkligen sökte hennes hjärta!

All ära till Gud!

/Mona Marta Ilmjärv,
Lobc-student åk 2