Bibelskoluppstart i Polen

okt 27, 2023 | Europa

Du och jag står tillsammans för att breda ut Guds rike, överallt där det finns människor. Det är fantastiskt! Hela vårt liv kan vi stå i den tjänsten, och det bästa vi kan göra är att börja så fort vi kommit in i Guds rike, så fort Jesus har blivit vår Herre!

Jesus säger inte: ”Hmm, du är lite för ung”, eller ”njaa, du är alldeles för gammal”.

Nej, så fort vi blivit hans säger han: ”Välkommen vän! Välkommen medarbetare! Det är fantastiskt att få arbeta tillsammans med dig!”

En av de saker vi gör tillsammans är att öppna nya Bibelskolor i Europa. Nya och gamla troende, unga, äldre, tjecker, polacker, ukrainare… som hungriga bestämt sig för att bli tränade i Guds ord.

För bara några veckor sedan var jag en av dem som hade privilegiet att öppna en av dessa bibelskolor – i Polen.

Det var ett 40-tal män och kvinnor som tillsammans lyssnade, ibland med mycket allvar i ögonen, ibland skrattade och som tillsammans i härlig gemenskap tillbringade många timmar i kyrkan den helgen. Ämnet var bön och redan på lördag morgon, timmarna innan bibelskolan, fick vi anledningen till att lyfta våra röster i bön. På min telefon, och senare också den polska nyhetsförmedlingen, visades sida efter sida med fruktansvärda, ofattbara scener av barbariskt mördande av judar i södra Israel. I Polen, vägg i vägg med tågvagnarna som under nazistisk ockupation en gång förde judiska barn, unga, vuxna, äldre till dödsugnarna, såg vi nu samma sak, idag, upprepas från våra mobilskärmar.

Det är så lätt att känna total maktlöshet men i stället för att vi blev paralyserade lyfte vi våra röster med kraft, i tro att det verkligen gör skillnad – och bad för det judiska folket.

Det var ingen verklighetsflykt utan mitt i det som hände använde vi det kraftigaste vapnet som finns – vi bad!

Tack systrar och bröder i Polen för helgen tillsammans med er, och tack alla troende syskon att vi får göra det här tillsammans, plantera Guds sprängfyllda och förvandlande ord i hungriga hjärtan i Europa!

/ Ingrid Lilja