Helande i Rumänien

nov 29, 2023 | Europa

I mitten av november var vi i Oradea i Rumänien och vistades där i ungefär en vecka. Staden har över hundra kyrkor och katedraler, och är en religiös huvudstad i landet. Det kändes som att man såg en kyrka i nästan varannan gata.

Ruben, en av oss tre missionärer, hade varit där en gång tidigare på missionsresa och hade två kontakter i staden. Mycket av vår tid gick åt att umgås med dem och bygga vidare på relationerna.

En dag tog Alex, en av våra kontaktpersoner, med oss till Lăzăreni som är en liten landsby utanför Odarea där det bor romer. Tillsammans med pastorn från den lokala församlingen och flera andra gick vi från hus till hus och bad för människor. Det var en väldigt speciell upplevelse och det påminde mig om hur Jesus sände ut de tolv lärjungarna i evangelierna. Lärjungarna fick i uppdrag att gå från hus till hus, by till by och bota sjuka, kasta ut demoner och förkunna evangeliet om Guds rike – och precis det fick vi vara med om.     

Vid ett tillfälle fick vi be för en 24-årig tjej vid namn Pamela. Hon hade svåra smärtor i axlarna, nedre rygg och båda höfterna. När vi bad för henne upplevde jag hur den helige Ande sa “mät hennes ben”, så jag frågade om hon kunde sätta sig för att mäta benen. Det visade sig att det vänstra benet var kortare än det högra, så vi började be att det vänstra benet skulle växa ut – och det gjorde det, rakt framför våra ögon! Jag frågade om hon kunde göra en knäböj för att vara helt säker på att smärtan i höfterna var borta, och det kunde hon! All smärta i hennes rygg och axlar var inte helt borta men blev bättre efter bön. Gud utförde ett helande i den stunden och Pamela var en gladare tjej efteråt!

Halleluja!

/ Kim Ruben Borgsö
Missionär i Nordmakedonien