Pastorskonferens i Ukraina

okt 27, 2023 | Europa

Vi har nu under ett och halvt års intensivt krig i Ukraina arbetat hårt både humanitärt och andligt. Livets Ord-församlingarna har varit nyckeln till att vi kunna göra stora humanitära insatser. Samtidigt behöver vi stärka församlingar, både pastorer och ledare.

Därför var det med stor glädje vi till slut kunde hålla vår första nationella pastors- och ledarkonferens sedan 2019. Covid och kriget har hindrat oss tidigare, men nu äntligen!

Många av konferensens budskap handlade om bön vilket naturligt är en nyckel för vägen framåt. Sista kvällen fick jag leverera ett visionärt budskap. Bland annat fick jag uppmuntra och utmana de pastorer som mist sina församlingar i de ockuperade områdena att våga starta om på nytt på ny plats. Att starta om på nytt betyder inte att starta om från noll. De har nämligen 10-20, kanske flera års erfarenhet. Landet ligger öppet och väntar på dessa initiativ.

Vi stödjer just nu 6 församlingsplanteringar och sträcker oss efter fler. Vi tror också att när vi nu precis ska starta fyra bibelskolor på strategiska platser i landet så kommer vi att få se en ny generation av arbetare och ledare ta form. Vi förväntar oss ca 250 elever, vilket är väldigt bra mitt under brinnande krig.

Även andra fält där vi är aktiva drabbas av krig. Genom en blixtmanöver lyckades Azerbajdzjan ta kontroll över den enklav inne på azerbajdzjanskt territorium som har bebotts och kontrollerats av armenier. Invånarna har nu tagit det säkra före det osäkra och lämnat sina hem.

Över 120 000 flyktingar har nu flytt till Armenien med stora humanitära behov. Vi sänder nu 600 000 kronor som ekonomisk hjälp till våra systerförsamlingar så att de kan bistå med mat, blöjor, varma kläder, filtar, hygienartiklar och medicin. Detta distribueras av våra varma syskon som med kärlek, böner och denna hjälp till de nödlidande.

Mitt under humanitär katastrof delas det kristna hoppet med tusentals människor.

Jag är så tacksam att vi tillsammans kan vara på plats vid dessa platser som är så fyllda av nöd och att vi faktiskt kan lindra nöden både humanitärt och med det kristna hoppet.
Se, mörker ska täcka jorden och töcken folken, men över dig ska HERREN gå upp, hans härlighet ska uppenbaras över dig (Jes 60:2).