”We have not seen anything like this in Romania before!”

mar 27, 2024 | Europa

Tåget rullade sakta över gränsen från Ungern till Rumänien, med passkontroll på båda sidor gränsen. Landskapet var varvat mellan stora fält, och städer som kommer med jämna mellanrum. Oradea ligger inte långt från den ungerska gränsen och är en av de 10 största städerna i Rumänien. Staden är känd för sina fina byggnader i Art Noveau och för sina lokala skotillverkare.

På stadens gator har ett team från Livets Ords bibelskola varit under de senaste dagarna. De har evangeliserat, bett för människor och bjudit in till den konferens som pastor Alexandru Bala organiserat tillsammans med våra två missionärer på plats, Ruben Roth och Erik Almroth. När jag träffade teamet berättade de att de har fått be med personer till frälsning på stan nästan varje dag, och fått se flera människor bli helade. Bland annat var det en kvinna som skakigt stapplade sig fram med sin krycka, som efter att de bett kunde gå och hålla sin krycka i handen! Gud är mäktig!

Konferensen började på fredag kväll mitt i centrala stan i ”Casa de Cultura”, kulturhuset. Under de två sista veckorna innan konferensen hade folk äntligen börjat anmäla sig, och det var nästan 200 anmälda, plus de cirka 50 volontärer som får konferensen att bli till. Från början till slut var det en ljuvlig kväll med Jesus i fokus och evangeliet som tydligt förkunnades! Folk strömmade fram i eftermötet för att överlåta sina liv till Jesus, för första gången eller på nytt, och för att bli fyllda av den Helige Ande. Nästa dag fortsatte i samma anda, då bland annat Peo Svensson från församlingen Guds Kraft i Sävsjö predikade och även talade på ett ledarseminarium.

På seminariet kom flertalet pastorer, vilket Alexandru berättade är ett stort genombrott, då enhet bland kyrkor är ovanligt i landet. Lördag kväll, på sista kvällsmötet, träffade teamet många som de hade bjudit in till konferensen från stadens gator. I eftermötet kom Guds Ande på ett starkt sätt över såväl pastorer och ledare som kallades upp på scenen, som bland de nyfrälsta som teamet möter vid scenkanten. Människor blev frälsta, helade, föll till marken, och fick livsförvandlande möten med Gud!

I efterhand mötte jag många som påpekade att de har varit med om liknande konferenser där Guds Ande verkat på detta sätt utomlands – men aldrig här i Rumänien! De var helt förundrade över vad Gud gjort under dessa dagar. Och vi kan inte annat än tacka Gud, och tro Honom om en väckelse i detta land!

 

/Sofia Holm