En sportdag över alla förväntningar

apr 29, 2024 | Europa

I mitten av april tog vi emot bibelskoleelever från årskurs två hit till Skopje. Vi delade upp eleverna i två team där ett team åkte med Jan (missionär i Nord-Makedonien, red. anm.) till Kosovo och ett team stannade med mig i Skopje. Vi skulle arrangera en sportdag för ungdomar den lördagen, men på grund av komplikationer var vi sent ute med att dela ut inbjudningarna. Så vi delade ut inbjudningarna till turneringen i all hast på fredagen. Vi gick till skolan, High School Orce Nikolov, där vi hade hyrt en gympasal och en fotbollsplan. Runt skolområdet var det många ungdomar, och vi tog chansen och bjöd in dem till turneringen i förhoppning om att de skulle komma.

 

Nästa dag var det dags för sportdag och fyra ungdomar var redan på plats när vi kom och laddade för att spela volleyboll. Tiden gick och det verkade inte som att flera skulle komma, men efter en stund kom det flera som anmälde sig till turneringen. Det var tjugo personer som kom, och vi kunde arrangera både en fotbolls- och volleyboll match! Alla som deltog var väldigt glada över att vi hade tagit initiativet. Målet med turneringen var att få kontakt med ungdomarna och bjuda in dem till ungdomsmötet på kvällen. Två personer som hade tittat på turneringen kom den kvällen till ungdomsmötet, och de bjöd in två andra vänner som kom lite senare.

 

Där fick vi möjligheten att be och vittna för dem! Nu i efterhand är jag glad att vi inte ställde in turneringen trots omständigheterna. Ungdomarna som kom hade kul och vi fick bra kontakt med några av dem.

 

Gud var hela tiden i kontroll och dagen gick över alla våra förväntningar!

 

Kim Ruben Borgsö

Missionär i Nord-Makedonien