Teamresa: Göteborg

okt 28, 2022 | Lokalt

Vi var ett team på 5 personer som i slutet av september åkte till Livets Ord i Göteborg. Betz Assefa, tidigare kriminell men som fått sitt liv förvandlat och som nu lever för Jesus, skulle ha en härlig möteshelg. Vi var så laddade! 

Vi vandrade ut på Göteborgs gator och delade evangeliet med alla människor vi mötte och bjöd även in till kyrkan. På stan gick vi bland annat förbi en kvinna som såg ut att vara lite nedtyngd och inte må så bra. Tanken var egentligen inte att vi skulle evangelisera just då, vi var på väg till kyrkan. Men vi stannade henne ändå och frågade hur hon mådde. Hon svarade att hon inte mådde så bra, hon hade ont i hela kroppen och kände sig tyngd på insidan. Efter en stund tittade hon in i våra ögon och sa att hon såg något speciellt i oss. Kärlek, glädje och ljus. Jag frågade henne om hon också ville ha det och berättade att det är Jesus som bor i oss. Hon sa ”ja” och valde att bli frälst och ta emot Jesus där och då! 

Det hade varit så enkelt att bara gå förbi henne, låtit henne vara en i mängden. Men Jesus vill öppna våra ögon så att vi ser de människor vi har runt omkring oss. Främlingen på gatan, kollegan i rummet bredvid, grannen i samma trappuppgång och butiksbiträdet på Ica. Han känner varje hjärta och vill möta varenda en. Där behöver han oss, så att vi kan vara hans fötter och hans händer här på jorden. 

Många av de vi samtalat med på stan kom till kyrkan och under helgen var det flera som tog beslut att följa Jesus, både i kyrkan och ute på gatorna. Gud är sannerligen en god Gud! 

 

Halleluja!