Saudiarabien, en dröm som går i uppfyllelse!

maj 30, 2023 | Asien

Vilken känsla det var att få landa i Saudiarabien! Jag hade väntat på detta ögonblick i 28 år. Tillsammans med Åke Carlson åkte jag till Jeddah för att få möta och betjäna våra vänner där. Att nu få landa här i Saudiarabien, påminde mig om vad Gud sa till mig när jag var en ung pojke.

Vid 14 års ålder började jag uppleva en stark missionskallelse. Jag bad utifrån Psaltaren 2:8, där Gud säger: ”Begär av mig, så ska jag ge dig hednafolken till arvedel och hela jorden till egendom.” Medan jag bad och repeterade orden, ”Herre, ge mig nationerna” om och om igen, hörde jag i min ande hur Gud gensvarade på min bön och ställde en fråga till mig. Han sa: ”Det finns många nationer i världen, så vilka är det du vill ha?”

”Vad menar du? Vilka vill jag ha? Det är ju du som är Gud, så du ska väl tala om det för mig!”

Det kändes som om han log och förväntade sig att jag skulle säga något – att jag skulle proklamera specifika nationer över mitt liv. Och, av någon anledning, hörde jag mig själv tala ut dessa länder: ”Afghanistan, Nordkorea och Saudiarabien”. Varför just dessa nationer? Jag vet faktiskt inte. Men när jag och min fru, 13 år senare, genom en rad olika omständigheter hamnade som heltidsmissionärer i Afghanistan, gick det upp för mig hur mycket kraft det var i de orden.

Efter tiden i Afghanistan arbetade vi i Asien några år, innan vi sedan återvände till Sverige. Fortfarande hade jag en övertygelse inom mig att om Gud kunde leda mig till Afghanistan, så kunde han också ta mig till Nordkorea och Saudiarabien i framtiden. Och så, år 2017 öppnade sig en dörr för mig att även starta ett arbete i Nordkorea.

 

När jag nu landade i Saudiarabien var det som om cirkeln blev sluten. Gud hade uppfyllt min dröm. Det dröjde 28 år, men Gud visste och han är trofast. Det är intressant att se hur han verkar i våra liv. Den Helige Ande placerar önskningar och drömmar i våra hjärtan som motiverar oss och får oss att börja agera.

 

Så, kära vänner, vad kan vi lära oss av detta? Att Gud är trofast och att han vill uppfylla det ditt hjärta begär. Börja drömma igen! Stora drömmar! Och låt oss sätta vår tro till att han verkligen kan göra stora ting i och genom våra liv!