LOBC Team: Mexico

jan 26, 2022 | Lokalt

Vi var ett team på 4 personer som åkte på missionsresa till Mexiko under tre veckor. Detta var en resa som påverkade oss alla på många sätt. Bara att se den färgrika kulturen, träffa de varma, öppna människorna och äta smakrik mexikansk mat var i sig en underbar upplevelse. Vi har nu insett att mexikansk tacos och svensk tacos är två helt olika rätter! 

 

Ett av våra uppdrag i Mexico var att hjälpa en organisation som arbetar mot människohandel. Vi fick bland annat träffa unga tjejer som varit offer för människohandel på olika sätt. De bodde på ett boende och där kunde vi leka, prata och be tillsammans med dem. Det var en välsignelse att få vara där som ett ljus för dem. Vi hjälpte även till på ett så kallat “block-party”, vid centrumet för sexuell människohandel, där vi pratade, bad tillsammans och gav rosor och uppmuntrande ord till kvinnorna. Detta var hjärtskärande för oss alla. Vi kunde se den djupa smärtan i kvinnornas ögon. Vi fick här en mycket starkare förståelse för hur verkliga dessa problem faktiskt är i världen idag. Att få jobba tillsammans med den här organisationen lärde oss så mycket om människohandel och inte minst att få se hur de arbetar för att hjälpa dessa utsatta. 

 

Ett annat speciellt tillfälle under resan var en lovsångskväll vi anordnade. Vid planeringen av kvällen upplevde lovsångsteamet att denna kväll skulle vara ett tillfälle av helande, ett tillfälle där Jesus skulle röra vid människor. Under kvällen fick en i teamet två profetiska bilder om identitet och självhat. Det berörde en tjej som hade självskadebeteende. När vi pratade med henne efteråt berättade hon att hon hade blivit fullständigt fri från detta den kvällen. Ett annat tydligt helande som skedde gällde en äldre kvinna som inte kunde röra sig på grund av någon nervsjukdom. I slutet av kvällen såg vi henne skrika, gråta och hoppa runt. Jesus hade helat henne! 

 

För att sammanfatta så är vi alla så tacksamma över det vi fått se och uppleva. Även om vi är på andra sidan jordklotet så är Guds kärlek och närvaro lika stor där som här i Sverige! Även om kulturen är annorlunda så är Jesus densamme! De människor vi har fått möta och bygga relationer med, de mirakel och de lärdomar vi fått från Mexico kommer vi för alltid bevara i våra hjärtan. Det övergripande ord som beskriver vad vi känner efter denna resa är “TACKSAMHET”.