Indian Children

dec 1, 2021 | Asien, Indien

Indian Children har regelbunden matudelning till barnen och deras familjer för att hjälpa dem under pandemin.
Foto: Indian Children

IndianChildren arbetar för att ge indiska barn hopp om en bättre framtid genom att ge skola, mat och hälsovård genom fadderbarnverksamhet. Coronapandemin har gjort att IndianChildren har fått tänka om och fokusera på att hjälpa barnen och deras familjer överleva genom att organisera regelbundna matutdelningar.

Året som gått har präglats av Coronapandemin och dess olika restriktioner. Den har drabbat oss alla på olika sätt världen över. Miljontals barn har tvingats avbryta sin skolgång eftersom skolorna har stängts för att försöka minska smittspridningen. En åtgärd som haft förödande konsekvenser när skollunchen är det enda mål mat många barn får på en dag. 

Även i Kolkata, där IndianChildren främst arbetar, har skolorna mer eller mindre varit stängda i över ett år. Våra medarbetare har gjort sitt yttersta för att hålla kontakten med barnen och hjälpa föräldrarna så att barnen kan fortsätta skolan. Vi har haft online-undervisning och läxläsning för de äldre barnen så att de inte ska komma efter för mycket. Under hösten har vi även tagit emot en klass per dag på vår skola i Kolkata. Men vi befinner oss fortfarande i en problematisk situation eftersom det inte finns några garantier att alla barnen kommer tillbaka när skolorna väl öppnar.

Nedstängningar och olika restriktioner har avlöst varandra under året. Trots allt har vi lyckats vara en utsträckt hand med Guds kärlek och omsorg genom regelbundna matutdelningar och hembesök då det varit tillåtet. Vi började redan sommaren 2020 med att organisera matutdelningar och ju längre tiden gick desto mer effektiva och organiserade blev de. Trots många olika restriktioner har vi tillsammans med våra sponsorer bara i år lyckats utföra över 50 matutdelningar till över 300 familjer och 60-100 äldre flera gånger varje månad. Vi har exempelvis delat ut matpaket bestående av 10kg ris, 2 kg linser, 5 kg potatis och 5 kg mjöl. Varje matutdelning räddar liv, de gör all skillnad i världen för alla dessa familjer och deras barn. Livet är inte enkelt för våra barn och deras familjer men de slipper i alla fall gå hungriga tack vare våra trogna sponsorer och våra medarbetares gedigna arbete. 

En flicka som vi har förmånen att hjälpa heter Sakshi. Hon är sju år gammal och kommer precis som alla barn vi hjälper från en fattig familj. Hon är så less på att skolan är stängd och längtar bara efter att få träffa alla sina kompisar igen. Och jobbigare blir det när ingen riktigt vet när skolan verkligen kommer att öppna igen. Pandemin har gjort att det som en gång var normalt inte är normalt längre. Men mitt i allt detta så är det fantastiskt att hon längtar till skolan. Du förstår, utan våra sponsorers trogna givande skulle hon inte ha någon skola alls att längta tillbaka till. Utan deras stöd skulle barn som Sakshi inte överleva spåren av pandemin. 

Tack vare online-undervisning så har fyra av våra fadderbarn nyligen klarat slutprovet i klass tio. Vilket i Sverige skulle innebära att de har slutat grundskolan. Vi är så stolta över dem! I Pakur, som ligger ca 6 timmars tågresa norr om Kolkata, har hittills i år åtta ungdomar (fadderbarn) kommit in på högre studier och kommer att läsa vidare till sjuksköterskor, lärare och el-ingenjörer. Det är just detta vi jobbar för! Att ge barnen och ungdomarna en grundutbildning så att de kan läsa vidare på högre studier, få jobb som de kan försörja sig på och bryta trenden av fattigdom i sina familjer.

Inget av detta hade varit möjligt om inte vår lokala personal och våra sponsorer funnits. Faddrar och givare såsom enskilda personer, småbarnsfamiljer, företagare och olika kyrkor som troget stått kvar vid vår sida. Och då inte med organisationen IndianChildrens bästa i åtanke utan barnens bästa. Barnen, som sponsorerna år ut och år in sponsrar och är med och hjälper ut ur fattigdom tillsammans med vårt lokala team på plats i Kolkata. Det är vackert.

Året börjar gå mot sitt slut, julen är snart här och jag gissar att vi alla ser fram emot att kunna fira den tillsammans med våra nära och kära utan restriktioner. I Indien är december månad en av årets kallaste månader. Temperaturen kan dock inte mätas med vad vi i Skandinavien är vana vid, men det händer att människor fryser ihjäl under den här kalla perioden. Vi kommer därför ge julgåvor i form av värmande filtar till behövande familjer i de områden som vi arbetar i. För bara 100 kr kan du vara med och ge tre filtar till behövande och deras familjer. Ge en värmande julgåva du också.