Stort team från LOBC till Norge!

nov 29, 2022 | Lokalt

I slutet av september månad samlades en stor blandad skara människor på Livets Ords parkeringsplats, redo för en helg på Troskonferensen i Asker, Norge.

Med sina resväskor, sovsäckar och kuddar i högsta hugg klev de alla in på bussen fulla av glädje och förväntan.

Andrew Varjoh, som jobbar som samordnare och administratör för bibelskolan, berättar hur pastor Rune Borgsö innan konferensen hade haft en längtan att få se hundra stycken från församlingen åka med på team.

“Jag var först lite skeptisk, det är många fler än det vi har elever på bibelskolan och förra året åkte inte ens alla elever med, jag tänkte att fler än femtio personer kommer bli svårt. Men så började vi annonsera resan för våra elever. Jag var väldigt medveten om att inte tala om resan som ett tillfälle att åka och ta emot, utan ett tillfälle för dem att betjäna och ge ut av det de har fått. Samt även få växa i sina gåvor och upptäcka allt det de har lärt sig på bibelskolan – även fast det bara hade varit en månad för eleverna i årskurs 1.”

Andrew berättar hur de på en månad lyckades samla ihop ett team på över nittio personer bestående av både lobc-elever, ungdomar, unga vuxna och även församlingsmedlemmar.

“Vi hade en större bibelskoleklass förra året, men ändå lyckades vi få till ett större team denna gång jämfört med förra höstens resa, vilket var så uppmuntrande.” 

 

Väl på plats fick teamet vara med att hjälpa till under konferensen. Allt från att vara mötesvärdar, betjäna barnen i barnverksamheten, till storbild, lovsång och förbön samt betjäning i varje eftermöte. 

 

“Gud fick verka på ett fantastiskt sätt under hela konferensen. Det största vittnesbördet var nog att se hur enkelt det var att koppla med människor man tidigare aldrig träffat. Just för att vi samlas under en och samma Ande, så känns det som familj. Vi fick även se Gud beröra människor på ett fantastiskt sätt genom förbön och betjäning. Vi fick se helanden, befrielser och inre begränsningar brytas ned. Helt fantastiskt! 

 

Andrew berättar även att eleverna i årskurs 2 och 3 fick vara med och betjäna i varje eftermöte, samtidigt som årskurs 1, som kanske inte har så mycket erfarenhet kring förbönstjänst, skulle få möjlighet att verka i mötesvärdsteamet och som mötesvärdar bistå förebedjarna.

 

“Jag förväntade mig inte ett stort team mötesvärdar, för att vara helt ärlig. Men nästan alla från årskurs ett ville vara med! Vi hade till slut fler mötesvärdar än vad vi hade förebedjare, de var så hungriga efter att lära sig hur man betjänar och verkar i Anden.”

 

Andrew konstaterar att en teamresa som denna ger eleverna en solid och stadig grund för resten av året och skjuter in liv och kraft in i deras personliga vandring med Gud.

 

“Till exempel var det många år sedan vi haft så många på vår böneskola som vi har nu, mycket på grund av att vi så tidigt på terminen, genom teamresan till Norge, fått visa eleverna hur det är att vara en del av Gud rike.

 

Och detta är bara bara början!”