Missionsresa!

jan 2, 2024 | Europa

I slutet av november, åkte hela årskurs två från Livets Ords Bibelcenter, ned till Nordmakedonien och Serbien för en spännande missionsresa. De första fem dagarna spenderades i Skopje, Nordmakedoniens huvudstad. Efter det delades vi upp i tre olika team, ett team stannade kvar i Skopje, ett team åkte iväg till Stip, Nordmakedonien och ett tredje team till Vranje, Serbien.

Under vår tid i Skopje fick vi möjligheten att evangelisera samt arbeta tillsammans med en lokal församling i staden.

En tjej från Skopjeteamet skriver:

På onsdagen hade vi en lovsångskväll och jag delade mitt vittnesbörd om hur jag fann Jesus och om saker som jag hade upplevt. Senare samma kväll delade en annan tjej från vårt team en bibelvers och bjöd fram människor till förbön. Medan vi stod där framme redo att be såg jag en tjej längre bort i salen och jag upplevde att den Helige Ande manade oss att gå fram till henne. Vi gick fram till henne och hon berättade att hon hade blivit berörd av vad min teamkompis hade delat. Hon delade lite från sitt liv och vi fick därefter be för henne.

Några dagar senare hade vi ännu ett möte och samma tjej som vi några dagar tidigare bett för satt nu bredvid mig under lovsången. Jag la märke till att hon i början av lovsången bara stod upp, men efter en liten stund började hon sakta men säkert lovsjunga. Jag visste att hon kämpade med att visa känslor öppet, så det var alldeles fantastiskt att se henne tillbe Gud på detta sätt! Jag kände mig så glad och kan inte föreställa mig hur glad Gud var över att höra hennes lovsång och tillbedjan!

I Stip fick vi möjligheten att arbeta och evangelisera tillsammans med en lokal församling i staden. Vi fick även se Gud göra mäktiga ting såsom befrielse på ett möte vi hade utomhus.

I Vranje, Serbien, sändes vi till en församling som var redo för skördearbete. Vi såg helande och frälsning både på gatorna och på ungdomsmötena. Vi uppmuntrade även församlingen vid ett specifikt tillfälle att bege sig ut på gatorna och evangelisera. När vi gick ut för att evangelisera dagen efter, kom runt 15 personer från församlingen, för första gången, och de var ivriga och brinnande för att nå ut till människor om Jesus. Pastorn bestämde sig även för att göra gatuevangelisation till något regelbundet i deras församling!

Men kanske något av det vackraste vi fick uppleva under vår tid i Vranje var hur Gud bröt racism mellan romer och serber. Under vår tid där, mötte vårt team en serbisk man på gatan, och han blev inbjuden till en lokal romsk församling. Den sibiriska mannen kom och ord kan inte beskriva hur vackert det var att se hur kyrkan genast omslöt honom som sin bror i Kristus – vi tror det finns många människor som denna församling kommer att nå på detta kärleksfulla sätt!

/ Mona Ilmjärv
Livets Ords Bibelcenter, åk 2