LOBC Team: Tjeckien & Spanien

jan 26, 2022 | Lokalt

Eftermiddagen den 10:e november 2021 började en två veckors väldigt intensiv och rolig period för oss, vi skulle då kliva på planet på Arlanda som först skulle ta oss till Helsingfors, Finland och sedan därifrån vidare till Prag, Tjeckien. Vi var väldigt spända och förväntansfulla på vad dessa kommande veckor skulle bära med sig. 

 

Dagen därpå började vår missionsresa på riktigt, vi tog tåget till Milovice som ligger ca 5 mil norr om Prag, där vi mötte  upp med Janette Oubrechtova som är pastor i Livets Ords församlingen där. Hon tillsammans med några andra från församlingen visade oss runt i Milovice och på kvällen åkte vi till en hemgrupp. Vi blev bjudna på mat och hade väldigt trevlig gemenskap och under kvällen fick vi som team också möjligheten att dela med oss av våra vittnesbörd och dela vad vi hade på våra hjärtan, vilket var en väldigt härlig möjlighet. Innan vi åkte till Milovice hade vi i teamet bett tillsammans för kvällen och vi fick flera Bibelord till oss som vi sedan delade med oss av, vilka visade sig stämma in precis på flera punkter till församlingen och de som var där på kvällen. Det var väldigt roligt att komma och uppmuntra dem och Gud fick använda oss som team. 

 

En annan rolig dag under missionsresan var sen på söndagen, då var vi i staden Pardubice som ligger ca 12 mil öster om Prag. Då fick vi som team möjligheten att dela vittnesbörd och dela andra tankar vi hade med oss, både på mötet vid 11 och vid 17. Vi fick även här verkligen se att Gud använde oss genom det vi delade, människor blev berörda och tog emot av det som sas, vilket var väldigt härligt. 

 

Vår team fortsatte sedan vår missionsresa vidare till Barcelona, Spanien. I Barcelona var vi utsända till Livets Ords församling som är uppstartad från Livets Ord Ryssland och där var majoriteten av medlemmarna ryssar. Det var intressant att komma till en församling som bara funnits i två år och som fortfarande håller på att etablera sig och se de utmaningar som finns. Att till exempel inte ha en egen fysisk kyrkolokal för hela veckan utan bara på söndagar blir en stor utmaning, och man inser hur oerhört välsignade vi är som har en lokal att använda varje dag hela veckan på olika sätt. I stället fick vi under veckan samlas mycket i hemmen och ute i staden, där vi spenderade mycket av tiden tillsammans med kyrkans ungdomar. På söndagen hade vi gudstjänst och där fick Gustaf från teamet möjligheten att predika, och han predikade om att ”Bevara sitt hjärta”. 

 

Sammanfattningsvis var missionsresan något alldeles extra, en väldigt rolig upplevelse som vi alla från teamet tar med oss. Att komma till två helt olika länder, med olika kulturer och människor, att få upptäcka två fantastiska städer i Prag och Barcelona, men att framför allt få se Gud använda oss som team och se hans kärlek utbredas. Detta är fantastiskt!