Jesus till Mexico

maj 30, 2024 | Latinamerika

När vi fick reda på att vårt team skulle sändas till Mexico, hade vi inte så mycket att utgå ifrån – endast en kontakt i landet, men å andra sidan en hel del tro!

Vi bestämde oss för att be mycket inför resan, vi var redo och öppna för att bli använda av Gud. Från vår enda kontakt öppnades en hel stad av olika kyrkor som önskade att vi skulle komma och betjäna dem. Det lilla vi hade blev välsignat och multiplicerat och Gud visade sin trofasthet genom hela resan.

Vi blev välkomnade och omhändertagna av några helt fantastiska och kärleksfulla människor från församlingen Palabre de Fe (Trons Ord). Herren försåg oss med allt vi behövde – husrum, mat och transport. Resurser av alla slags ting flödade rikligt till oss och alla våra behov blev mötta.

Mer än 30 människor gav sina liv till Jesus under en lovsångskväll vi hade, vi fick se människor befriade, frälsta samt människor som sattes fria från ångest och depression.

Vi fick även förmånen att predika och leda lovsång under söndagsgudstjänsterna, där en av oss i teamet fick möjlighet att be för en kvinna som något år tidigare blivit kidnappad – och som under förbönen blev befriad från orena andar.

Genom evangelisation på gatorna fick vi dela evangeliet och be för sjuka, be för befrielse och bön till frälsning. Mer än 20 människor tog emot Jesus i sina hjärtan under vår resa!

Vi fick även be för en handikappad man som varit i en bilolycka några år tidigare – en kväll satt vi alla i en Uber och precis innan vi skulle kliva av började vi dela att Gud älskar honom. Han blev märkbart berörd och vi fick sedan be för honom och han tog emot Jesus i sitt hjärta!

En av höjdpunkterna med resan var vårt besök hos en Anti Human Trafficking Organisation: El Pozo de Vida. I deras boenden mötte vi tonåringar som hade blivit räddade från människohandel. De flesta av dessa tjejer hade blivit sålda av sina egna familjer och de var allt från 11 år till 16 år. Vi fick även möjlighet att besöka ett aktivitetshus och dela evangeliet samt be för kvinnor i ett Red-light district.

Att följa honom var verkligen att kliva utanför våra fyra kyrkväggar. Från att predika i kyrkor fick vi även dela Guds ord med fyra prostituerade. Alla blev så berörda av Gud, de grät och bad oss om förbön. Vi bad för dem och två av dem tog emot Jesus.

Dessa två dagar märkte oss för livet.

Jesus var verkligen resans brännpunkt. Och han gjorde mer än vad vi någonsin kunnat drömma om.


Missionsresor kan vara bra!
/ LOBC-elever åk 2