Internationella Julfesten

jan 31, 2024 | Lokalt

Julfester har alltid varit ett bra tillfälle att nå ut med evangeliet. Pastor Jan Blom berättade att första gången han kom till Livets Ord så var det just till en julfest som ungdomarna i vår församling anordnade. På julfesten fick han en bok skriven av Sandy Brown, som han sedan slukade hemma. I slutet av boken fanns en frälsningsbön som han sedan bad – och resten av historien vet vi!

Den internationella julfesten är ett bra tillfälle att göra mission på hemmaplan. Nu behöver vi inte flyga iväg långt bort för att göra missionsarbete då människor från andra länder i stor utsträckning kommer till oss.

Internationella julfesten har vuxit och blivit en stor evangelistisk satsning i vår församling, där många människor från olika nationaliteter får höra evangeliet, äta god mat och umgås. Olika nationella danser brukar även vara ett uppskattat inslag under kvällens gång.

Det är en låg tröskel att bjuda in människor till en julfest.

I år var det drygt 500 personer som kom och av dem cirka 100 barn, det är nog en av de största julfesterna vi haft och kanske Uppsalas största julfest? Vi uppskattar att 60-70% av dessa går inte till kyrkan vanligtvis och ca 50-100 personer har aldrig varit i en kyrka, så det här är ett fantastiskt sätt att nå ut. När dessa människor kommer på vår julfest får de uppleva villkorslös kärlek, helt utan några krav tillbaka, vi bjuder alla som kommer på mat.

Vi har egna roliga aktiviteter för alla barnen och de vuxna får komma in i kyrksalen. Vi sjunger några julsånger och lovsånger, därefter ett kort evangelistiskt budskap om julen och varför Jesus kom till denna jord.

Genom åren har vi sett många komma till tro denna kväll!

 

/ Robert Johansson

Pastor, Livets Ord