Helande och upprättelse på Balkan

apr 29, 2022 | Europa

När människor berörs av Gud och får en passion för att ge vidare det de fått, behöver inte etablerade strukturer vara ett hinder. Prov på detta är den grupp unga elever som när de gick ut tvåan på bibelskolan, bestämde sig för att de inte var klara och själva skapade ett extra halvår med fokus på mission. Teamet har under våren rest omkring i Norge, Sverige och Polen och just nu befinner de sig under två månader på Balkanhalvön. Här reser de runt och predikar, evangeliserar och betjänar människor. En av teammedlemmarna, Ester Sävhammar, berättar i detta resebrev om lite av det som hänt så här långt.

Fantastiska saker har hänt under de veckor vi varit ute. Just nu befinner vi oss i Sofia, Bulgarien och jag skulle vilja dela med mig av några saker som hänt här. För några dagar sedan hade vi ett möte i en romsk kyrka och redan innan mötet började, hade två i vårt team känt att djävulens lögner skulle avslöjas och att bojor skulle brytas under kvällen. När vi kom in i kyrkan var lovsången redan i gång och vi kände direkt Guds närvaro. I betjäningen efter predikan kom Gud verkligen starkt och berörde människor på djupet. Många blev helade, föll i Anden och blev befriade från bördor. Denis, en i vårt team, bad för en kvinna som blev helad i knäskålen, men det slutade inte där utan han kände att det fanns något mer som hon inte sade. Han frågade henne om det, men kände att hon inte berättade det som egentligen tyngde henne, så han fortsatte be och prata med henne och till slut öppnade hon upp sig. För bara någon månad sedan hade hennes man dött på väg till kyrkan efter att ha druckit. Detta hade orsakat en bitterhet i henne och hon hade först nu senaste veckan börjat komma tillbaka till kyrkan. Denis bad för henne igen och hon bröt ihop och sa att hon nu, för första gången sedan hennes man dog, kände Guds frid igen. Alla kedjor av ångest hade brutits. Halleluja! Det är så fantastiskt att se hur Gud berör människor på alla delar av deras liv. 

Gud rör sig inte bara i kyrkorna utan även ute på gatorna när vi evangeliserar. Lovisa och Hannah mötte en man sittande vid en bänk. I början av samtalet var han ganska stängd och ville inte ha förbön. Det visade sig att han var i behov av pengar, så de valde att ge honom mer än vad han frågade efter. Plötsligt öppnades hans hjärta och nu ville han ha förbön. När de bad för honom kom den Helige Ande starkt över honom och en tyngd lyftes av honom. Vi kan verkligen se hur människors hjärtan kan öppnas upp inte bara genom våra ord men också genom våra handlingar. 

Man lär sig så mycket ute på mission och det är fantastiskt att se hur Gud rör sig! Om du inte varit ute på mission så är det något vi alla i teamet rekommenderar dig att göra för det är verkligen livsförvandlande. Tacksamheten vi känner till ledarna i församlingen för att ha gjort detta möjligt är obeskrivlig. Ett speciellt tack till Rune och Simon som verkligen tagit oss till sig. Det är fantastiskt att vara en del av och se hur Livets Ord verkligen investerar i nästa generation.  Vi ser nu med stor förväntan på vad Gud vill göra under de kommande veckorna. För om Gud är för oss vem kan då vara emot oss!