Julglädje i Kolkata

jan 31, 2024 | Asien

Finns det något bättre än att se barn le och sjunga av glädje? Och särskilt när det är barn från slummen i Kolkata, de som inte går till skolan, men som måste stanna hemma och arbeta genom att samla sopor? Dessa barn har väldigt lite att glädja sig över, då de lever ett hårt liv i svår fattigdom.

För några veckor sedan, i december, hade vi möjligheten att anordna flera olika julfester för hundratals barn i Kolkata. Vi tog med barnen till vår kyrkobyggnad och arrangerade en riktig festival för dem! Vi hade fixat ballonger och dekorationer, musik, dans och vår lokala pastor delade även ett kort julbudskap. Efteråt bjöd vi alla på en stor måltid och barnen fick sedan varsin julklapp från församlingen att ta med sig hem.

Vilken glädje det var att se barnen så glada! Dessa små tillställningar betyder så mycket för dem. Vår pastor berättade hur ett barn, när hon fick sin julklapp, inte förstod att den verkligen var till henne. Hon hade aldrig i hela sitt liv fått en present, men nu hade något särskilt förberetts just för henne. Hon fick lite leksaker, några hygienartiklar och en filt för vintersäsongen.

“Tack så mycket för er generositet” sa pastorn efteråt med tårar i ögonen. Han vet vad detta verkligen betyder för dessa barn. De får vanligtvis ingen uppmärksamhet, men nu fick de höra budskapet om hur Jesus föddes för dem och hur Gud verkligen bryr sig om dem.

Låt oss hålla upp dessa små i våra böner!