Jesus till Sverige!

feb 27, 2023 | Sverige

I tre veckors tid har vi besökt församlingar i Sverige och fått vara med att betjäna på olika sätt. Främst handlade det om lovsång och predikan i församlingarna samt evangelisation på stan. Vi har ett hopp om väckelse i Sverige och vi vet att vi kan vara en del av det.

Vi utgick från Livets Ord Göteborg, men skickades ut till flera andra församlingar runt om Göteborg och södra Sverige.

Vi besökte bl.a Missionskyrkan på Vrångö, som har en väldigt bra relation till Livets Ords församling i Göteborg. Där hjälpte vi till med ungdomsverksamheten och hade även en fantastisk lovsångskväll. Vi samlades på kvällen runt pianot i cafeterian med en förväntan på att Gud skulle få möta dessa människor i deras olika situationer.

Lovsången växte och människor blev fyllda med den Helige Andes närvaro, började gråta och tala högt i tungor. En längtan för någonting nytt, en väckelse, genomsyrade kvällen. Vi blev nästan förbluffade över vad Gud fick göra den kvällen. De uppskattade väldigt mycket att vi hade kommit till deras lilla församling och uppmuntrat dem.

Chalmers, ett universitet i Göteborg, var en plats där vi evangeliserade mycket och fick träffa många unga vuxna som antingen inte hade någon tro alls, eller hade en tro på Gud eller någon annan religion. Vi fick träffa och prata med människor från olika religioner. Vissa konversationer ledde till underbara samtal om att man kan ha en relation med Gud och särskilt samtalet med David.

David 24 år, en troende men som levt i ett mörker de senaste två åren med ständig smärta och negativa besked från läkare på grund av postcovid. Han kunde knappt gå upp ur sängen, kände kraftlöshet, meningslöshet och hopplöshet. Plötsligt blev han stoppad av oss grabbar på en gata där han gick i Göteborg.

Vi började samtala och vi fick även möjlighet att be för honom. Efter bönen kände han att han fick tillbaka allt det han hade tappat: hopp, styrka och en mening med livet.

Han laddade ned bibelappen och är nu även kopplad till Livets Ords församling i Göteborg. Han tror att församlingens böner för honom är det enda som har hållit honom vid liv.

Vi är övertygade om att den väckelsen vi längtar efter börjar med att kristna ställer sig frågan ”Vad kan jag göra?”

Något du kan göra, som även vi gjorde, är att gå ut och evangelisera.

Det behöver inte vara påtvingat, bara man möter enskilda människor utifrån det de står i och vad de behöver. Det finns alltid människor som behöver Jesus och vi finns här, redo! Det behöver inte vara så mycket, men ett litet samtal kan förändra allt.