Vi predikade evangeliet till 1 600 afghaner på en dag!

jan 26, 2022 | Centralasien

Efter att talibanerna tog över Afghanistan lämnade många statligt anställda och högutbildade landet och hamnade i Albanien. Vi fick möjlighet att träffa dem och dela budskapet om hopp i Jesus Kristus.

Nyfikenheten i rummet var påtaglig. Flera högutbildade tjänstemän med familjer var på väg in i salen för att fira jul för allra första gången! Vi hade hyrt en lokal bredvid flyktinglägret tillsammans med de lokala kyrkorna och var nu redo att köra igång programmet.

Tänk att vi skulle få göra något vi aldrig har kunnat göra i Afghanistan: dela evangeliet och Jesu hopp till afghanska muslimer under fem möten på en dag!

Under mötena fick publiken ta del av underhållning, vittnesbörd och julens budskap. Alla fick en present och en bok: “Kristen tro på enkel farsi”.

Livets Ord har varit i kontakt med afghaner sedan 1998, bland annat genom att hjälpa flyktingar i Uppsala. En höjdpunkt under mötena i Albanien var när vi fick höra två före detta muslimska män – som har mött Jesus och blivit lärjungatränade på Livets Ord i Uppsala – tala till sina afghanska bröder och systrar. Det är omöjligt för dem att resa till Afghanistan just nu, men på ett mirakulöst sätt fick de ändå predika till 1 600 muslimer. Det är vad som hände i Albanien!

Volontärer som bodde i flyktinglägret hjälpte till med incheckning, tolkning och andra sysslor. Det innebar att även de fick höra budskapet om Jesus under fem möten. En av ledarna för volontärerna uttryckte till en början frustration över att tvingas höra så mycket om Jesus. Det gjorde honom väldigt obekväm. Men när dagen var slut gick han fram till en pastor i vårt team och sade: “Efter den här dagen vill jag veta mer om Jesus.”

Du får gärna be för var och en av dessa dyrbara människor, som är Afghanistans hopp och framtid. De har nu fått höra den underbara sanningen om Jesus, julens budskap, för allra första gången. Be att de ska påbörja en relation som ger dem ett hopp och en framtid när de startar ett nytt liv i ett nytt land.

 

Tack så mycket för din generösa gåva som gjorde det här möjligt. Tack för att du gav hopp om en bättre framtid för dessa värdefulla afghanska flyktingar. Tillsammans kan vi göra skillnad.