Vi fortsätter att stödja Israel

nov 30, 2023 | Mellanöstern

Den 7:e oktober drabbades Israel av det värsta terrordådet i modern tid. Beskjutningen av civila fortsätter och en kvarts miljon invånare i Israel har evakuerats från norra Galiléen och Västra Negev i söder. Livets Ord vill bidra till att visa solidaritet med Israels folk genom att förmedla gåvor till följande fyra organisationer.

Magen David Adom (MDA) är Israels officiella första hjälpen-organisation, som ansvarar för akut prehospital sjukvård, ambulansverksamhet, blodbanken, samt utbildning i första hjälpen i Israel. MDA bistår och räddar liv vid akut sjukdom, olycksfall och terrordåd, dygnet runt, året runt.

Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod hjälper drabbade israeler via en fond för terroroffer som bidrar både med praktisk och ekonomisk hjälp för personer som drabbats av de senaste tiden våldsdåd i landet.

Keren Kajemet Israelfonden (KKL) deltar aktivt i evakueringsarbetet och öppnar sina anläggningar på säkrare platser till främst barnfamiljer. Efter kriget ansvarar KKL för att återuppbygga de söndertrasade samhällena längs gränsen i ett område där KKL Sverige genomfört flera projekt på senare år.

Beit Hallel är en messiansk församling i Ashod som delar ut humanitär hjälp till civila och till soldater. Matkorgar till ett värde av 500 kronor delas ut till behövande israeliska familjer. Humanitär hjälp i form av vårdkorgar – med värmekläder, toalettartiklar, laddare eller powerbanks, energidrycker, energibarer, första hjälpen-paket, proteinpulver till en kostnad av 1000 kr – delas ut till israeliska soldater i södra Israel.

Du får jättegärna vara med och ge in till dessa viktiga arbeten.

Du kan swisha din gåva till 1660 och märka gåvan med ”Israel” eller klicka här för ge via vår hemsida – glöm inte att märka gåvan med ”Israel”.