Troskonferens i Indien

mar 27, 2024 | Indien

Med glädjetårar i ögonen stod jag där och tittade ut över folket. Alla dessa underbara indier med lyfta händer inför Gud i lovsång. Det var en sådan lycka att se denna lokal, som rymmer 2000, fylld av människor.

Det har tagit många år. Jag kommer ihåg att när vi flyttade till Indien 2009, så hade vi bara en person från lokalbefolkningen i Kolkata som arbetade tillsammans med oss. Men nu, efter alla år av bibelskolor och ledarträning, har församlingarna vuxit. Och när jag tittade ut över detta hav av människor, var det som att se frukten av alla år av hårt arbete.

Vi ville arrangera en Troskonferens för våra ”Word of Life Family” församlingar i Kolkata, av den anledningen att vi länge känt att den Helige Ande var på väg att göra något nytt.

Vår huvudtalare var Pastor Ankit Saiwan från Delhi, som leder en av de snabbast växande församlingarna i Indien och är känd för sin undervisning om tro och helande. På senare år har vi blivit goda vänner och vi står varandra nära i tjänsten för Gud. Så det var underbart att höra honom predika för oss. Han proklamerade en ande av tro över vår rörelse, vilket togs emot med glädje. Många helanden ägde rum och ett stort antal människor vittnade om omedelbara helanden. Det var också en glädje att kunna ge ut Pastor Ankits bok, ”The book of faith” på Bengalesiska.

 

För nästan 20 år sedan fick vi ett profetiskt ord att ”Kolkata kommer att vara en nyckelstad som låser upp resten av nationen för oss”. Och när jag nu stod där på konferensen, hörde jag den Helige Ande viska, ”Titta, Kolkata har nu blivit en nyckelstad!” Det var då glädjetårarna kom. Gud har varit så trofast! Nu är församlingarna starka, och det är tid att fortsätta framåt, in i det som Gud har i beredskap.

”Resten av nationen” kommer att börja öppna upp framför oss, och vi står redo!