Rätt ord i rätt tid

apr 29, 2024 | Europa

Nu har vi varit ute på ännu en fantastisk missionsresa till Rumänien. Jag älskar att se Jesus beröra människor på olika sätt varje gång vi väljer att åka ut. Den här gången var jag där tillsammans med mitt gamla missions team Impact team. Vi hälsade på Erik Almroth och Ruben Roth som numera är missionärer i Rumänien. Gud har verkligen öppnat dörrar för dem och berört många människor genom deras arbete och det är fantastiskt att se detta.

 

När vi kom fram kom vi först till staden Shigishoara. Där besökte vi ett kids ministry. Deras fokus ligger på barn och ungdomar från utsatta och fattiga områden. För mig var det andra gången jag besökte dem. Det var så fint att se hur de som jobbar där står kvar i arbetet år efter år utan att ge upp trots att det är ett hårt arbete. De lägger ner sina liv för barnen och ungdomarna.

En dag när vi var ute på en rundtur i staden såg jag och min vän Hannah några ungdomar som stod och rökte i ett hörn. Jag upplevde att den helige ande manade mig att säga ”Jesus älskar er”. Jag förväntade mig en kall respons men en av tjejerna svarar: ”Det där var precis vad jag behövde höra”. Hon blev påmind om att komma tillbaka till Gud. Hon hade en tro på honom men förklarar att hon på sistone vandrat ifrån honom. Även en av de andra tjejerna blev berörda så vi berättade lite mer för dem om vem Jesus är.

Jag tycker det är så fint att se hur så få ord som ”Jesus älskar dig” kan få vara precis det en människa behöver höra. När den helige ande får leda så är det alltid någonting som händer, oavsett om vi ser det i stunden eller inte. Därför behöver vi bara vara frimodiga och våga gå på det vi känner att den helige ande manar oss till. Det är alltid värt det!

Efter några dagar i Shigishoara åkte vi vidare till Oradea där Ruben och Erik bor. Det var en kväll som var lite extra speciell för mig. Vi skulle vara med och träna ungdomar i en kyrka att gå ut på gatorna och predika evangeliet. Jag kände specifikt vilken tjej jag skulle gå med. När Erik skulle dela in oss i grupper satte han ihop mig just med den tjejen. När vi började evangelisera var det lite svårt att kommunicera då hon inte behärskade engelska så bra. Samtidigt var det en kille som inte tänkt följa med på evangelisationen som kände att den helige ande bad honom att komma till oss och vara vår tolk. Så plötsligt var problemet löst!

När vi gått runt en liten stund såg vi en kvinna stå utanför en port. Vi gick fram till henne och började en helt normal konversation. Sedan började vi berätta om Jesu kärlek. Hon öppnade upp sig för oss och berättade att hon går igenom många svåra saker i sitt liv. Sedan började hon gråta och gråta. Både jag och tjejen jag gick med kramade om henne ordentligt. Då beskriver hon att när vi kramade henne kunde hon känna Jesus frid och kärlek. Mötet med denna kvinna slutade med att hon ville ta emot Jesus i sitt hjärta och påbörja en relation med honom. Det här mötet fick mig verkligen att förstå hur något så litet som en kram kan göra att människor känner Jesu kärlek genom våra liv.

Sista kvällen i Oradea innan jag åkte hem var det ett lovsångsmöte där det var flera ungdomar som blev berörda av Jesus. Några veckor tidigare var det en stor konferens i samma stad där jag och några bibelskoleelever var med. Två personer från vårt team träffade några ungdomar på gatan som de bjöd med till konferensen. Dessa ungdomar fick sedan ett radikalt möte med Jesus. Nu några veckor senare kom de även på denna lovsångskvällen. Än en gång föll den helige ande över dem och det var så rörande att se.

Efter konferensen har Ruben och Erik tagit hand om dem för att hjälpa dem vidare att växa i tron. Därför är det så bra att vi har missionärer på plats som kan hjälpa till så att människor får växa in i det kristna livet under en längre tid.

Gud gör verkligen fantastiska saker i Rumänien! Låt oss stå med i bön, och tro Gud om ännu mer!

Som avslutning vill skicka med dig som läser detta att aldrig se ner på de små sakerna du kan göra i din vardag för att visa människor vem Jesus är och hur mycket han älskar varenda människa runt omkring oss och över hela världen. Jag uppmuntrar dig att låta den helige ande leda dig i din vardag, i ditt missionsfält. Det kan verkligen förvandla människors liv!

/
Lovisa Lindroos