Europa Summit i Albanien

apr 29, 2024 | Europa

Vi har precis avslutat vår årliga Word of Life Europe Summit i Albanien och jag känner en enorm tacksamhet. Dessa dagar har verkligen varit till stor välsignelse för många.

Vi samlade ungefär 220 huvudpastorer och ledare från Europa, som i sin tur representerar 20 europeiska länder.

Under en summit kommer vi samman för att söka Herren samt koppla med varandra. Vi är alla väldigt upptagna med allt som händer i våra egna länder och arbeten så det är oerhört viktigt att komma samman på detta sätt och umgås med underbara kollegor och ledare från rörelsen.

Vi har upplevt ett tag hur Gud leder oss tillbaka till Balkan och önskade därför att anordna vår Summit i Albanien. Detta är även en signal vi vill skicka, att vi är här i denna underbara del av Europa för att predika evangeliet.

Nu för första gången någonsin hade vi med oss fyra pastorer från Rumänien, tre pastorer från Nord-Makedonien och en pastor från Kosovo. Det var så underbart att se dem tillbe Gud tillsammans med oss, och i anden koppla ihop med vår rörelse. Vi planerar och visionerar för bibelskolor, team, missionärer och andra möjligheter i dessa regioner. Jag är så tacksam för dessa öppningar och för allt Gud gör!

För många ledare är dessa Summits även ett tillfälle att möta Gud personligen. En av pastorerna delade detta med mig: “Ville, detta var livsförvandlande. Jag har kämpat med trötthet och kämpat för att finna hopp i allt det som händer i min församling. Men nu efter kvällsmötet är jag totalt fri och löst från det. Det var som att ett moln lyftes från mina axlar.”