En missionsvåg reser sig i Indien

jun 28, 2024 | Indien

En ny missionsvåg är påväg att resa sig i Indien! Under de senaste 200 åren har många utländska missionärer sänts ut till Indien och utfört ett underbart arbete på många sätt. Men nu håller den indiska kyrkan på att resa sig för att bli en missionssändande kyrka. Givetvis har det genom åren funnits många indiska kyrkor som har sänt ut missionärer, men det är en tydlig förändring i den andliga världen och på många av de platser jag besökte i Indien hörde jag samma sak: det finns många indiska missionärer redo att sändas ut.

 

Nyligen tillbringade jag en helg i en av de största kyrkorna i norra Indien tillsammans med 32 av våra huvudledare från Kolkata. Denna församling är aktiv på många sätt och vill lära sig mer om mission. Under denna helg lärde vi oss hur man bygger en effektiv kyrka i Indien. Sedan hade jag flera möten om mission och hur vi ska vara sändande kyrkor.

Nu planerar vi att starta några aktiviteter i Myanmar och andra delar av Sydostasien. Jag tror att det finns så många nya fält redo för oss och att vi kommer att se Gud röra sig på nytt i Indien.

En av våra pastorer sa: ”I åratal har vi tagit emot från andra, men nu är det vår tur att ge vad Gud har lagt i våra hjärtan”. Och för mig är detta ett tecken på väckelse. När kyrkor börjar fokusera på andra och hur de ska nå ut, kommer saker att börja hända.

Under denna kommande tid vill vi börja träna och sända indiska missionärer till grannländerna. Så låt oss fortsätta be för Indien och Asien, och vi kommer att se en väckelse födas!