Bibelskola i Vancouver

jan 2, 2024 | Nordamerika

Församlingen Coastal Church startades 1994 i centrala Vancouver, Kanada.
På den tiden var det inte många stora kyrkor i staden, men Gud har varit med denna församling som i dag samlar mer än 3000 vuxna människor till sina gudstjänster och hemgrupper.

Pastorsparet Dave och Sheryl Koop har tillsammans med sina team byggt en frisk utåtriktad kyrka som har satt djupa avtryck i staden.

De har ett stort hjärta för mission och stått med Livets Ord i många projekt i världen, nu senast var de med och gav en generös gåva till stöd för alla de flyktingar från Nagorno Karabach som kommit till Jerevan i Armenien för att få hjälp genom vår Livets Ord-församling där.

Carl Gustaf Severin har varit en nära vän till Coastal Church i många år – och vi har nu även fördjupat relationen ytterligare genom en bibelskola där. Pastor Dave Koop säger i ett samtal vi hade att han känner Guds kallelse att kliva in i en apostolisk roll och ta nya steg i mission. De fascineras av Livets Ords internationella rörelse och har förstått att våra bibelskolor haft en central betydelse för hur vi har sett vår församlingsrörelse växa fram. Därför har vi nu tillsammans startat en bibelskola i deras församling.

Eleverna är i olika åldrar och hungern efter Guds ord är stor.

Det var en härlig upplevelse att få undervisa dem om tro, och frågorna var många. Vancouver består till stor del av  människor från andra länder och kulturer, och det präglar även skolan. Klassen bestod av människor från bland annat Kina, Korea, Colombia och olika delar av Europa.

Det var en salig blandning och man fick en härlig känsla av att skolan är för nationerna och till nationerna. De har valt att inte kalla skolan för bibelskola, utan missionsskola – med just detta i åtanke.

Så några av oss bibellärare här i Uppsala har med detta fått privilegiet att åka över till andra sidan jordklotet för att med våra egna erfarenheter få inspirera till mission i denna spännande församling!